Fredagstipset: 3 måter å ta sikkerhetskopi på

Ta sikkerhetskopi før sommeren!

Sikkerhetskopiering kan være vanskelig. Det er mange måter å gjøre det på, samtidig som det er mange måter å gjøre det feil på. Har du fått med alle filene dine? Er du sikker på at alle bildene er tatt med? Hvordan får jeg tilbake noe som forsvinner?

(Hvis du vil jukse litt, så kan du ringe oss og vi hjelper deg i gang nå! Tlf: 46684466)

Det blir fort en del kopier, minnepenner og harddisker. Bilde: Øystein S. Hegnander

Vi tar for oss noen populære måter å sikkerhetskopiere på under, men først skal vi se på noen vanlige feil.

Ekte mannfolk tar ikke sikkerhetskopi… men de gråter ofte.

– Kilde: ukjent

Vanlige feil ved sikkerhetskopiering

Vi ser ofte feil på oppsett av sikkerhetskopier og backupsystemer. Heldigvis retter vi opp i feil vi oppdager hos våre kunder. Det er mye som kan gå galt, og her forteller om noen av dem.

 • Sikkerhetskopi er ikke satt til å kjøre automatisk
  Dette er skummelt, fordi det er vanskelig å huske å gjøre det gjevnlig. Glemmer man det, så står man i fare for å miste data, bilder og dokumenter.
 • Sikkerhetskopi tar ikke med seg alle viktige filer
  Dette kan få kjedelige følger fordi man ender opp med å aldri sikkerhetskopiere deler av sine data, bilder og dokumenter.
 • Man lagrer sikkerhetskopi på samme sted som det man tar sikkerhetskopi av
  Her har man puttet alle eggene i en kurv. Skulle man få innbrudd, eller brann, så kan alt forsvinne på en gang. En slik sikkerhetskopi vil ikke være god nok.
 • Manuelle rutiner
  Generelt sett kan man si at manuelle rutiner aldri vil være gode nok. Det er for mange ting som kan glemmes, eller som kan gå feil. Sikkerhetskopi skal ikke være manuelt og tungvindt; sikkerhetskopi skal være automatisk og enkelt.

Løsningen er enkel

Det er veldig lite som skal til for å løse dette problemet. Det er kun to punkter som trengs for å oppsummere det aller viktigste rundt sikkerhetskopiering:

1. Automatisk sikkerhetskopiering
2. Lagre i skyen

Wow! Men hvordan gjør man det? Vel, vi lovet deg 3 måter å ta sikkerhetskopi på og her kommer de:

1 – Rullerende sikkerhetskopi som lagres et annet sted

Sikkerhetskopier til en harddisk eller minnepenn som du tar med deg til et annet sted. Sørg for at du tar kopi av alt viktig. Lagre harddisk eller minnepenn med alle bilder, dokumenter og data på hos noen andre. Det kan være på jobben, hos foreldre eller andre som kan lagre det for deg. På den måten har man sikret seg mot at data ligger på samme sted som kilden. I tillegg anbefales det å ha to separate harddisker slik at man kan rullere på dem. Den ene er alltid på en annen lokasjon og den ene er klar til å ta neste sikkerhetskopi.

2 – Skytjenester

Man kan inngå en avtale med Amazon, Apple, Microsoft eller andre som tilbyr en skytjeneste. På den måten har man en «disk» på PC-en man kan legge filene i. Disse synkroniseres til skyen og er stort sett sikret. Et problem her er at man må huske å lagre filer på riktig sted. Sørg for at du kopierer eller flytter alt viktig til korrekt sted. Det er også veldig viktig at alt settes opp korrekt under installasjonen. Data lagres stort sett under EU-regler, men ikke i Norge. Som oftest er det en begrensning i hvor mye backup man kan ta, men det finnes ofte oppgraderinger man kan gjøre.

3 – DigiFix ordner alt med automatisk sikkerhetskopi i skyen

Det vi mener er den aller beste måten å ta sikkerhetskopi på er å bruke en 100% automatisk løsning som vi setter opp korrekt for deg. Vår løsning tar backup av alt du ønsker og kopierer alt til skyen for deg. Alle bilder du har på pc, mac, nettbrett og mobil er tilgjengelig på ett sted. Sikkerhetskopi tas av mobilbilder også! Det inkluderer tilnærmet ubegrenset størrelse på sikkerhetskopi. Samtidig inkluderer vi en egen «disk» som du kan lagre ting på, som i punkt 2. For mange er det også viktig at alt lagres i Norge, på norske servere og underlagt norsk lovgiving. Om ikke det var nok så er vi tilgjengelig til å hjelpe deg med å sette det opp, sjekke om det fungerer og vi hjelper deg å hente tilbake data om det skulle bli nødvendig.

Nå er du gjennom det hele. Vi håper at du sjekker om du har en sikkerhetskopi som fungerer, og vi håper at du følger tipsene våre om å sikre backupen skikkelig. Vi tilbyr 15 minutter gratis sjekk om du ønsker å forsikre deg om at alt er i orden. Bestill gratis her.


Om du tar med deg ett tips i dag:

Sikkerhetskopiering er viktig!