Fredagstipset: 3 gode tips til bedre datasikkerhet

Sikkerhet på internett

Så lenge du ferdes på nettet, kan du aldri bli 100 % trygg. Men det handler om å minimere risikoen. Det viktigste tiltaket,mot skadelig programvare, er å sørge for å oppdatere programvare, dette er det konsensus om hos de fleste sikkerhetseksperter.

Litt nedover på denne siden kan du lese om litt av det vi hjelper våre kunder med.

Tre gode tips for en sikrere nettopplevelse

  1. Antivirus må være oppdatert
  2. Programvare må være oppdatert
  3. Operativsystem må være oppdatert

Oppdatering desember 2020:

Bonustips nummer 4

4. Vær skeptisk til alt på internett. Med det tenker vi på bl.a.:

  • Ikke trykke på noe du ikke er helt sikker på er trygt! 🖱️
  • Ikke ta sensasjonell informasjon for sannhet. Finn flere kilder som har høy troverdighet! 🔏
  • Ikke registrer deg på alle mulige tjenester med e-postadressen din. 📯
  • Oppsummert: tenk deg om! 👩‍🏫

Oppdateringer

Du må sørge for at all programvaren på PC-en din er oppdatert til siste versjon.

Det er nemlig dette de fleste data-innbrudd og virus sikter seg inn på: programvare med sikkerhetshull som enda ikke er tettet. Gjennom slike sikkerhetshull kan hackere og virus komme seg inn i PC, Mac – til og med mobile enheter.

Ikke trygg, selv med antivirus

Selv en datamaskin med antivirusprogram kan bli infisert med virus og trojanere.

Det er ikke sikkert ett antivirusprogram alene er god nok beskyttelse. Mange tror et antivirusprogram er en garanti mot at PC-en blir infisert med virus, ormer og trojanere; programvare som i verste fall kan stjele brukernavn, passord, bankinformasjon og annen sensitiv informasjon fra PC-en din.

Sannheten er at et antivirusprogram aldri er noen garanti, selv om du er vesentlig tryggere med et aktivt antivirusprogram, enn uten.  

Hva fant vi hos våre kunder

I den siste uken som har gått, har våre sikkerhetssystemer, i samarbeid med våre interne sikkerhetseksperter, forhindret totalt 11.526 trusler, advarsler og 334 alvorlige virusangrep hos våre kunder med vår sikkerhetspakke. Dette er altså kun den siste uken!

Vårt sikkerhetssystem

Vårt sikkerhetssystem omfatter bedriftsrettet og bransjeledende sikkerhet, herunder antivirus, brannmur, antispyware, antimalware, med mer, privat nettleser, webkamera-beskyttelse, helautomatisk skybasert backupsystem med servere i Norge, og fri support på alt rundt sikkerhet, og automatisk oppdateringer av alt dette.

Vi leverer dette til privatpersoner, som en av de eneste aktørene i markedet.

Like trygg som en bedrifts datasikkerhet

Sikkerhetssystemene vi benytter i pakken vår er egentlig myntet på større bedrifter, og er overlegent sammenlignet med de løsningene vanlige privatpersoner ellers kan få tak i. ESET Endpoint Security er et av verdens beste sikkerhetsløsninger, med topp antivirus, brannmur, anti-spyware, anti-malware, sentral administrering, og aktiv trusselmonitorering. 

Trygt lagret, norsk personvern

Sikkerhetspakken omfatter også en full backuptjeneste – til servere på norsk jord, med tilnærmet ubegrenset lagringskapasitet. Det at backuptjenesten er trygt lagret på servere med norsk personvern gjeldene, er meget viktig for oss.

Helautomatiske oppdateringer

Vi benytter oss også av kunstig intelligens for å vedlikeholde din datamaskin. Denne kunstige intelligensen benyttes blant annet av NASA, Lockheed Martin og Pepsi (ja, faktisk) for å oppdatere programmer på maskinene til deres ansatte – helautomatisk, hele tiden. 

Antivirusprogrammer som mange har, og anser som betryggende i dag, som McAfee, Norton, med mer, mangler tryggheten i å ha mennesker bak, som aktivt fanger opp problemer, og ringer deg direkte om noe ikke kan ordnes automatisk. Sikkerhetsprogramvare rettet mot privatpersoner er simpelthen ikke like gode som vår løsning. Ved å gå for en bedriftsløsning, også til privat bruk, øker vi sikkerheten til kundene våre, betraktelig.

Hva om automatikken ikke når helt opp?

Skulle det oppstå en trussel som systemet vårt ikke kan håndtere på egenhånd, vil vi bli varslet, og vi vil kontakte deg direkte, og ordne opp i det. Med andre ord:

‒ Skulle du bli ringt opp av det brede smilet her, er det ingen fare, da er bare Erik som er på saken med å sikre deg!

Erik, vår nettverksadministrator, er en av dem som manuelt overvåker virusangrep og tar tak så snart det er noe som ikke løses automatisk.
📸: Henning Degnes-Ødemark

Ønsker du bedre sikkerhet?

Ta gjerne kontakt om du er interessert i skikkelig sikkerhet på din(e) maskin(er) eller for å melde deg på kurs om Sikkerhet på nett: [email protected].

Flere artikler fra DigiFix: