Flerfaktorpålogging (MFA)

Som leverandør av Microsoft 365 tar vi sikkerhet på alvor

I dag er det ikke nok med et passord. Selv et meget godt passord kan falle i gale hender. Løsningen er å bruke et ekstra trinn for å logge på. For de fleste er dette kjent f.eks. fra Bank-ID.

Andre navn for flerfaktorpålogging er:

 • Multi Factor Autentication (MFA)
 • To-trinns pålogging
 • Two step login
 • 2-stegs innlogging

Alle disse betyr det samme. Man trenger et ekstra lag sikkerhet, i tillegg til brukernavn og passord. Den ekstra faktoren består av noe man har og/eller noe man vet. Det man har, kan være en mobiltelefon med en app, og noe man vet er koden på telefonen eller fingeravtrykket ditt for å åpne telefonen. Man får så en kode fra appen eller sms, som trengs sammen med passordet, for å logg på.

Tjenesteleverandører har litt forskjellige måter å gjøre dette på, og ofte har man flere valg for hvordan man kan sette det opp. I tillegg kan man få mulighet til å sette opp flere alternativer, slik at man har redundans, i tillegg til økt sikkerhet.

Oppsett av flerfaktorpålogging for Microsoft 365

Denne guiden tar for seg hvordan oppsettet av flerfaktorpålogging fungerer for Microsoft 365.

Først må en administrator aktivere mulighet for å sette opp flerfaktorpålogging. Så snart dette er på plass kan man følge denne guide:

Beregnet tid: 5 minutter

Hvordan sette opp godkjenning med flere faktorer for Microsoft 365

 1. Logg på Microsoft 365

  Logg på Microsoft 365 med jobb- eller skolekontoen ved å bruke passordet ditt, slik du vanligvis gjør. Etter at du har valgt Logg på, blir du bedt om å oppgi mer informasjon.

 2. Velg neste

 3. Velg godkjenningsmetode (app) (se punkt 5 for sms)

  Standard godkjenningsmetode er å bruke den gratis Microsoft-Authenticator-appen. Hvis du har installert den på mobilenheten din, velger du Neste, og følger instruksjonene for å legge til kontoen. Hvis du ikke har installert den, finnes det en kobling for å laste den ned.
  Last ned fra Apple App Store / Last ned fra Google Play Store

 4. Legg til konto

  For Microsoft 365 som leveres av DigiFix skal man velge Jobb- eller skolekonto her:

 5. Velg godkjenningsmetode (sms)

  Hvis du vil bruke SMS-melding som sendes til telefonen din i stedet, velger du Jeg vil konfigurere en annen metode. Microsoft 365 ber deg om å oppgi mobilnummeret ditt, og sender deg en SMS-melding som inneholder en sekssifret kode for å bekrefte enheten din.

 6. Følg instruksjonene videre

  Når du har fulgt instruksjonene for å angi metoden for tilleggsbekreftelsen, vil du bli bedt om å oppgi informasjonen eller handlingen for tilleggsbekreftelse neste gang du logger deg på Microsoft 365, for eksempel ved å skrive inn bekreftelseskoden som du fikk fra verifiseringsappen eller som ble sendt til deg via tekstmelding.

For alle kunder av DigiFix er det gratis å aktivere flerfaktorpålogging. Support med oppsett faktureres som normalt, men dette er noe de fleste får til selv.

Bruk kontaktskjema for å be om aktivering flerfaktorpålogging for deres brukere i Microsoft 365. Dette gjelder også for brukere som kun har Teams eller e-post (Exchange Online).

Kilder: Microsoft sin offisielle guide

Mer informasjon fra Microsoft om godkjenning med flere faktorer.