Trådløst nettverk

Alle kan få god dekning og raskt internet!

Alle mann på nett!

Trådløse nettverk kan være fantastisk – men samtidig kan det noen ganger nesten føles som en forbannelse. For hva gjør du når du har ustabilt og dårlig nett i enkelte rom i hjemmet ditt?

Det er mange årsaker til at det trådløse nettet kan være ustabilt, eller at ikke signalene rekker frem til alle kriker og kroker hjemme hos deg. Heldigvis er det mange måter å løse denne typen problemer på også. Noen metoder er helt enkle og rimelige, mens andre krever tilleggsutstyr og endringer.

Uansett hva problemet er: vi får deg på nett!

NYHET! – Trådløst nettverk basert på MESH-teknologi

Vi leverer det nyeste og beste innen MESH-nettverk. Med MESH-nettverk får du den beste dekningen overalt, selv i store hus med mange etasjer! Enhetene er også mye penere og designet for å være synlige. Se hvor pent det kan bli hos deg også:

Bytt til en bedre ruter

En mer moderne ruter kan gi deg et raskere og mer stabilt nett, og i noen tilfeller også bedre rekkevidde.
Har du en gammel ruter, kan du i mange tilfeller få et raskere og mer stabilt nett ved å bytte til en mer moderne ruter. Som regel vil også rekkevidden være bedre.

Hvis det er bare er rekkevidden som er problemet med nettet ditt kan vi sette opp flere trådløse routere eller trådløse aksesspunkt. Det beste er alltid å ha en kabel mellom disse, men vi har også løsninger for å sende internett gjennom strømnettet.

Men vil du altså gi nettet din en skikkelig oppgradering og gjøre det bedre i stand til å takle at du har veldig mange samtidige trådløse enheter i nettet, kan det være hensiktsmessig å oppgradere til en bedre ruter.

Vi bruker selvfølgelig kun topp moderne routere med fantastisk ytelse og rekkevidde.

Analysere plassering og dekning

Plasseringen av den trådløse ruteren kan ha mye å si for hvilke hastigheter du oppnår, og ikke minst for dekningen. 

Selv om moderne rutere lover mye rart med nye teknologier, så trenger man rett og slett å finne ut hva som fungerer i akkurat ditt hus! Det er øvre grenser for hvor sterkt trådløse rutere får lov til å sende, og derfor er rekkevidden også ganske begrenset. 

Signalene svekkes over avstand, og de svekkes ytterligere når de må passere gjennom vegger eller gulv. Hva slags type materiale hindringene er laget i har også mye å si. Har du en diger murpeis midt i huset er det ikke sikkert signalene klarer å passere gjennom den, eller signalene kan svekkes såpass mye at du får ustabilt og dårlig nett. Tynne trevegger eller gipsvegger gir vanligvis ganske lite signaltap, men bor du i et laftet tømmerhus kan det hende du vil slite mer. 

Husk også at enkelte typer objekter reflekterer eller forstyrrer radiosignalene. Plasser ruteren langt unna metallskap eller metallhyller. Og mikrobølgeovner benytter elektromagnetiske bølger i samme frekvensområde (2,4 GHz) som wifi-nettet, så ikke plasser ruteren på toppen av mikrobølgeovnen. Ellers kan du faktisk risikere at nettet faller ut hver gang du popper popcorn.

Det er altså ikke enkelt å få best mulig trådløst nettverk. Vi analyserer ditt nettverk og kommer med den beste løsningen!