Fredagstipset: Sjekk om du har blitt hacket

I dag kommer et kort, men veldig viktig, tips. Vi viser det hvordan du enkelt kan sjekke om en av dine internet-kontoer har blitt hacket. For ordens skyld: vi snakker ikke om bank-kontoer!  

Sjekk nå

I dag skjer det stadig nye, store datainnbrudd, og lekkasjer av brukernavn og passord. Sjekk her om nettopp DU har blitt hacket:

Nettsiden du kommer til kan se litt skummel ut, men vi forsikrer deg om at dette er en god side som bare vil deg vel. Siden er opprettet og drives av en australsk sikkerhetsforsker som arbeider i Microsoft.

Hvordan ser jeg om jeg har blitt hacket?

Skriv inn din e-post og trykk «pwned?».

Slik ser det ut når man søker etter om ens e-post har blitt hacket. Skjermbilde: DigiFix AS

Dette må du se etter

Hvor mange «breaches» eller hackede nettsider har du vært registrert hos? For undertegnede var tallet 14:

Her ser man raskt om noen har lekket ut informasjon om deg. Skjermbilde: DigiFIx AS

Liste over alle nettsteder/tjenester

Lenger ned på siden ser man alle nettsidene man har vært registrert på som også har blitt hacket på en eller annen måte. Vi anbefaler spesielt å se på sidene som har lekkasje av passord. Disse innebærer nemlig den største risikoen for deg.

Nedover på siden ser man listen over alle kontoene som har blitt lekket, og hvilken informasjon som har blitt lekket ut.

Bytt passord!

Vi anbefaler å bytte passord på alle kontoer som finnes i denne listen! Det kan være en stor jobb, men det er en viktig og verdifull jobb. Sikkerheten din på nett er viktig.

De fleste tjenester som hotmail, gmail, facebook, instragram etc. har greie måter å bytte passord på. Neste tips vi kommer med handler om nettopp dette. Hvordan bytter man passord på alle mulige ting? Det er nemlig ikke alltid like lett, og noen er raskere på slikt enn andre. Vi i DigiFix hjelper deg selvsagt om du ønsker det!

Her er fredagstips som kommer fremover:

  • Hvordan bytter jeg passord på forskjellige tjenester og nettsider?
  • Hvordan lagrer jeg passord på en enkel, god og sikker måte?
  • Enda bedre sikkerhet med to-trinns-verifisering! Men hva er det egentlig?

Det er bare å glede seg! 🙂

Bruk gjerne vårt kontaktskjema for å bli informert om når vi skal holde kurs i sikkerhet på nett i våre lokaler i Sofies gate 1. Vi kommer til å holde mange kurs om sikkerhet, og på flere forskjellige nivåer. Uansett nivå, så får du helt sikkert noe ut av våre kurs!