Fredagstipset: Hold musepekeren over lenker i e-poster for å se hvor de går

Svindlere kan jukse med mye e-poster. Å jukse med lenker i e-poster er ett av faresignalene du bør se etter når du leser en e-post. Derfor bør du holde musepekeren over lenker i e-poster for å sjekke hvor de egentlig peker. 

Du er kanskje vant til å enten se en lenke som en full URL-adresse, som dette: 
https://epostkasse.no/ 

Eller vant til at lenken er enkel tekst: 
Klikk her for å gå til hovedsiden 

Se her hvordan det ser ut:

Og selv om du ser at det er en full URL-adresse i eksempelet over, betyr ikke det at det er dit lenken egentlig peker. Mange svindlere lager lenker som peker til andre nettsider enn det det ser ut som. Da kan lenken se trygg ut i utgangspunktet, mens den egentlig tar deg til en svindelside. Svindlere gjør dette ofte i e-poster. For å unngå å bli lurt, er det derfor viktig å alltid holde musepekeren over lenker i e-poster for å sjekke hvor de egentlig peker.

Hos DigiFix holder vi kurs i nettbruk og dette er en av tingene vi har fokus på.

Det er også en ide å sikre seg mot spam i første omgang både med godt spamfilter, f.eks. med en egen e-postadresse fra epostkasse.no og ved bruk av en solid sikkerhetsløsning.

En kommentar om “Fredagstipset: Hold musepekeren over lenker i e-poster for å se hvor de går”

Det er stengt for kommentarer.