Fysisk rens

Innvendig fysisk rens er kritisk for å gi økt levetid til din PC eller Mac. Viftene i maskinen drar inn små mengder med støv hele tiden maskinen står på. Dette støvet bygger seg opp og etter noen år ser kjøleløsningen inne i datamaskinen rett og slett ut som lofilteret i tørketrommelen. Dette er svært uheldig, og vil tilslutt resultere i at den overoppheter og slutter å fungere. Vi anbefaler at man tar en fysisk rens av bærbare pc-er hvert 2-3 år og stasjonære pc-er hvert 3-4 år. Gaming-pc-er må selvfølgelig renses oftere da de blir svært mye varmere enn normale maskiner og også tåler mindre støv. Maskiner som brukes i veldig støvete miljøer, må selvsagt renses oftere. Ser du opphopning av støv, eller kjenner at den blir varm, er det er bare å komme innom for en fysisk rens. 

Maskinen må åpnes fullstendig slik at vi kommer til kjøleløsningen og kan få blåst ut alt støv og skitt fra kjøleribber og vifter. Vi står klare med skrutrekkere og luftkompressor her på DigiFix og sørger for at pc-en din får puste fritt igjen etter en full rens.  

NB! Ikke forsøk å gjøre dette selv med støvsuger eller ved å blåse trykkluft rett inn i maskinen. Dette vil i mange tilfeller ødelegge maskinen.